ARTIKKELI

Canonin kattava tiedonhallinnan kokonaisuus tukee asiakkaita kiihtyvällä digiaikakaudella

Information Management Solutions in use

Digitalisaatio on mullistanut tiedonhallinnan maisemaa ja Canon on noussut merkittäväksi toimijaksi tässä kehityksessä. Canonin informaatioteknologian tuotteet, kuten kamerat ja monitoimilaitteet, ovat edelleen yhtiön ydinliiketoimintaa, mutta samanaikaisesti rinnalle on rakentunut vankka tiedonhallinnan ohjelmistoliiketoiminta.

  • Canonin skaalautuva ja joustava ratkaisuvalikoima edesauttaa optimoimaan sisällön- ja asiakirjahallinnan sekä virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja. Canon Oy:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen korostaakin, että digitalisaation toinen aalto vaatii kattavia ratkaisuja, jotka ulottuvat koko organisaation toimintaan.

”Tieto on jokaisen organisaation keskeistä pääomaa. Kun tiedonhallintaan käytetään tehokkaita työkaluja, hyödyt näkyvät toiminnan laadussa, tehokkuudessa, uusien innovaatioiden hyödyntämisessä ja vaatimuksenmukaisuudessa. Canonin vahva sitoutuminen tuote- ja ratkaisukehitykseen antaa mahdollisuuden tarjota laajaa valikoimaa tiedonhallinnan ratkaisuja”, Laitinen toteaa.

Vaatimuksenmukainen toiminta mahdollistaa tehokkuuden ja riskienhallinnan

Toimialakohtaisesti regulaation monimuotoistuminen sekä lainsäätäjien että organisaatioiden omien sidosryhmien taholta antaa aihetta tiedonhallinnan kokonaisvaltaiseen tarkasteluun. Regulaation ja vaatimuksenmukainen toiminta on tulevaisuudessa varmistettava toiminnan tasolla sekä teknologialla, joka tukee sitä.

Tiedon säilyttämiseen mutta myös sen vaatimuksen mukaiseen poistamiseen liittyy paljon sääntelyä. Tämä korostaa arkistoidun aineiston määräaikojen ja poistokäytäntöjen merkitystä, esimerkiksi henkilötietojen, laatuasiakirjojen tai vaikkapa taloushallinnon dokumentaation osalta. Tämä onnistuu ainoastaan, jos tiedon käytön aikainen säilyttäminen, käsittely ja loppuarkistointi on toteutettu yhtenäisenä hallittuna kokonaisuutena. Samalla mahdollistetaan tiedon hyödyntäminen laaja-alaisesti ja teknisesti kestävällä tavalla.

”Hyvänä esimerkkinä tehokkaasta tiedonhallinnasta ja sen eduista voisin mainita tekoälyn hyödyntämisen. Kun asiakirjat ja organisaation tietovaranto ylipäänsä on hyvin organisoitu ja metatietojen osalta rikasta, sen päälle on helppoa ja turvallista rakentaa esimerkiksi generatiiviseen tekoälyyn pohjautuvia hakutoimintoja tai prosesseja automatisoivia toiminnallisuuksia”, Laitinen jatkaa.

Laitinen on toiminut Canon Oy:n toimitusjohtajana huhtikuusta 2023 lähtien. Kuluneen vuoden aikana hän on päässyt kokemaan, kuinka asiakaslähtöisyys on keskiössä kaikessa Canonin toiminnassa.

Laitinen on toiminut Canon Oy:n toimitusjohtajana huhtikuusta 2023 lähtien. Kuluneen vuoden aikana hän on päässyt kokemaan, kuinka asiakaslähtöisyys on keskiössä kaikessa Canonin toiminnassa.

Tuki asiakkaan digimatkan aikana on tärkeää

Organisaatiot ovat eri vaiheissa digitalisaation matkaa. Markkinoilla korostuu uusien teknologioiden hyödyntäminen ja esimerkiksi tekoäly tuo tiedonhallintaan uusia ulottuvuuksia. Organisaatioiden onkin tärkeä arvioida, miten teknologiasta saadaan paras mahdollinen irti juuri heidän tilanteessaan.

Canonin tiedonhallinnan kattavat ja räätälöidyt ratkaisut vastaavat hyvin nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin. Myös yli 80-vuotinen kokemus markkinoilla takaa vankan pohjan ja luotettavuuden.

”Meidän vahvuutemme piilee asiakaslähtöisyydessä ja joustavassa lähestymistavassa. Asiakkaat voivat itse valita haluamansa tiekartan lopulliseen kokonaisratkaisuun ja Canonin joustavat ratkaisut mahdollistavat toteuttamisen asiakkaan tarpeiden mukaan - pala kerrallaan”, summaa Laitinen.

Tommi Laitinen

Katso video, jossa Tommi Laitinen kertoo tiedonhallinnan merkityksestä digiaikakaudella

Tutustu myös näihin sisältöihin

  • Tiedonhallinta on oleellinen osa vastuullista liiketoimintaa

    Tieto on jokaisen organisaation keskeistä pääomaa. Kun tiedonhallintaan käytetään tehokkaita työkaluja, hyödyt näkyvät toiminnan laadussa, tehokkuudessa ja vaatimuksenmukaisuudessa.

  • Canon Tiedonhallinnan ratkaisut

    Kehitämme ja digitalisoimme tiedonhallinnan toimintamalleja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluamme ottaa vastuun kaikista organisaatioiden paperisista sekä digitaalisista dokumenttiprosesseista..