Kuvassa herra Ryuzaburo Kaku (1926-2001) jonka "Kyosei"-filosofia elää edelleen vahvasti mukana Canonin toiminnassa
Ryuzaburo Kaku oli vasta 19-vuotias, kun atomipommi pudotettiin Nagasakin kaupunkiin vuonna 1945. Räjähdyksen hetkellä nuoriherra Kaku työskenteli telakalla ja johdatti työryhmänsä maanalaiseen suojaan, jossa he pysyttelivät turvassa kolme päivää. Hän tiesi ydinsäteilyn vaaralliset vaikutukset eikä antanut kenenkään poistua suojasta. Hänen toimiensa avulla he säilyivät hengissä, mutta kokemus jätti häneen pysyvän jäljen. Hän toivoi, ettei maailma joutuisi koskaan kokemaan samanlaista tuhoa uudelleen ja ryhtyi tekemään voitavansa asian eteen.
Kakun muutosmatka alkoi opintojen kautta, jolloin hän kuuli merkitykselliset sanat opettajaltaan: ”oppi ei synny pelkästään ulkoa opettelemalla, vaan luomalla omia kaavoja ja toimintatapoja.” Tämä mielessään, Kaku sai haastavat ja monivaiheiset opinnot päätökseensä, ja valmistui ammattiin. Hänen uransa alkoi vuonna 1971 pienessä, lupaavassa tuotantoyrityksessä nimeltä Canon.
Canonia johti tuolloin visionäärinen ja ihmisläheinen Takeshi Mitarai. Mitarain palveluksessa Kaku perehtyi ensimmäiset kuusi vuotta perusteellisesti tuotteiden hinnoitteluun, tehdastoimintaan ja tuotantoprosesseihin. Hän eteni vähitellen urallaan ja vuonna 1977 hänet nimitettiin Canonin pääjohtajaksi. Kaku koki, että hänen aikansa vaikuttaa maailmaan oli koittanut. Hän toi ”Kyosei”-filosofian osaksi Canonia, vahvistamaan yhteiskuntavastuuta ja kestävää kehitystä – paremman huomisen puolesta.
Herra Kakun perintö elää yhä vahvasti Canonin mukana ja on vaikuttanut merkittävästi yhtiön kansainväliseen menestykseen. Kyosei merkitsee terminä ”elämistä ja työskentelemistä yhdessä yhteisen hyvinvoinnin hyväksi.” Meille canonilaisille se merkitsee identiteettiä.