On tärkeää, että työntekijät ymmärtävät liikkuvaan työntekoon liittyvät tietoturvauhkat. Esimerkiksi kahviloiden jaettuihin WiFi-verkkoihin pääsee kuka tahansa, joten on ensiarvoisen tärkeää, että työntekijät varmistavat tietoturvan käyttämällä yrityksen asiakirjoja ainoastaan VPN-yhteyden kautta. Lisäksi työntekijät voivat helposti paljastaa tietoja muille jättämällä kannettavan pöydälle hakiessaan kahvia tai istumalla jonkun edessä junassa. Jos yrityksessä tehdään paljon työmatkoja, IT-päätöksentekijöiden on harkittava vähintään näytönsuojusten kaltaisten yksinkertaisten korjausten tekemistä.
Organisaatioissa pitää myös ymmärtää, että ihmiset eivät ole täydellisiä – työnantajan puhelimen hukkaaminen tai kannettavan unohtaminen junaan ei ole ollenkaan harvinaista. Sen huomioon ottaen varotoimenpiteisiin on syytä ryhtyä. Kannattaa ottaa käyttöön BitLocker-lukitus, joka käyttäjän pitää avata ennen kuin voi käyttää käyttöjärjestelmää, kiintolevyjen salaus ja mahdollisuus lähettää mobiililaitteeseen signaali, joka tyhjentää laitteen ennen kuin kukaan pääsee käsiksi yrityksen tietoihin.
Organisaatioiden kaikkialla maailmassa on ollut pakko ottaa käyttöön etä- ja hybridityöskentely odotettua nopeammin. Tästä syystä IT-tiimeillä on ollut täysi työ varmistaessaan, että yritysten toiminta jatkuisi etänäkin. Nyt tilanteen rauhoittuessa on keskityttävä tietoturvaan. Jakaantuneiden työtilojen mukanaan tuomien uusien tietoturvauhkien takia kaikkien organisaatioiden on syytä tarkistaa suojausprotokollansa ja -käytäntönsä. Kun työntekijöiden työolosuhteissa tapahtuu niin paljon muutoksia, on tärkeää ymmärtää, että he eivät välttämättä tiedosta, miten se vaikuttaa suojauskäytäntöihin, tai sitä, miten heidän olisi muutettava omaa käytöstään. Jakamalla tarvittavat tiedot ja kouluttamalla työntekijöitä ahkerasti organisaatio saa parhaan hyödyn hybridityöskentelystä tietoturvan kärsimättä.