”Canon-kameroissa, kuten omassa Canon EOS R5 -kamerassani sekä edullisimmissa malleissa, kuten Canon EOS M50 Mark II-, Canon EOS 850D- ja Canon EOS RP -kameroissa, on Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, joka sopii erinomaisesti videokuvaukseen ja jonka avulla voit siirtyä tasaisesti kuvan alueiden välillä. Niissä on myös videon servotarkennus, joka voi seurata jatkuvasti kuvassa liikkuvia kohteita.”
Joel korostaa kuitenkin, että kaikkien käytettyjen tekniikoiden on tuettava tarinaa. ”Älä koskaan käytä tekniikkaa vain tekniikan takia. Jos haluat kohdistaa katsojan huomion tiettyyn asiaan, tarkennus on yksi tärkeimmistä keinoista. Kun kuvaat kalastajaa, kannattaa tarkentaa verkossa olevaan kalaan ja siirtää sitten tarkennuspiste kalastajan kasvoihin, jotta voit näyttää reaktion.”
Jos olet aloittamassa kuvaamista, Joel suosittelee opettelemaan aukon käytön, jotta voit luoda erilaisia elokuvamaisia tehosteita. ”Valon ja valotuksen lisäksi aukolla hallitaan terävyysaluetta. Suuria aukkoja [pieniä f-lukuja] käyttämällä voit kohdistaa huomion kohteeseen sumentamalla taustan”, hän selittää. ”Pienillä aukoilla saat suuren terävyysalueen, kun haluat pitää lähellä ja kaukana olevat kohteet tarkkoina samaan aikaan.
”Ihanteellinen valotusaika on yleensä kaksinkertainen kuvataajuuden arvo käänteisenä. Jos kuvaat 25 kuvaa sekunnissa, on parasta valita valotusajaksi 1/50. Jos käytät lyhyempää valotusaikaa, liikkuvien kohteiden liike on katkonaista eikä tasaista. Jos kuvaat kirkkaassa valossa, sinun on käytettävä riittävän pitkää valotusaikaa haluamasi aukon kanssa tai kiinnitettävä objektiiviin ND-suodin (harmaasuodin). Kun kuvaat pimeässä, pidempi valotusaika voi toimia hyvin, koska se lisää liikkeen sumentumista ja poistaa tarpeen käyttää suurta ISO-asetusta, joka voi heikentää kuvanlaatua.”