Taidekuvaaja Chris Ward palaa usein samoihin kuvauskohteisiin, kuten tämän Lincolnin eteläpuolella, Englannissa sijaitsevan puun luo. Tämä on otollinen paikka sen huomaamisessa, miten kasvit ja taivas vaikuttavat kuviin. "Tässä kuvassa näkyy pilvetön ja usvainen taivas sekä sadonkorjuun jälkeinen tuore sänki", hän sanoo. Chris ylivalotti taivaan ja pellon ja loi siten selkeämmän sommittelun. "Negatiivinen tila auttaa rajaamaan puun, ja pensasaita luo voimakkaan horisontin taivaan ja pellon erottamiseksi." Kuva on otettu Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 24-105mm F4L IS USM-objektiivilla (105 mm:n polttovälillä, 1/330 s, f/11 ja ISO 100). © Chris Ward
Värien aistimus on vahvasti tunnesidonnaista. On olemassa psykologisia teorioita siitä, miten värit vaikuttavat meihin. Se vaihtelee kulttuurien välillä, mutta vihreän tai sinisen uskotaan rauhoittavan, kun taas punaisen tai oranssin uskotaan stimuloivan meitä tai jopa saamaan aikaan näläntunteen! Nämä ideat ohjailevat pukeutumistamme, sisustusvalintojamme ja valokuvaamisen kontekstissa kuvaamistyylejämme.
Kaikki eivät kuitenkaan erota värejä samalla tavalla. Isossa-Britanniassa asuvalla taidevalokuvaaja Chris Wardilla on synnynnäinen tila nimeltä deuteranopia, joten hänen on vaikea erottaa vihreän sävyjä. Hän pystyy kuitenkin tunnistamaan yksityiskohtia, hienovaraista kontrastia ja vaihtelevaa rakennetta paremmin kuin muut – mistä on todellakin hyötyä yksivärikuvien asiantuntijana.