Luovia muotokuvia

Valokuvaaja Nina Collins on saavuttanut TikTokissa vaikuttavan seuraajakunnan hauskojen omamuotokuviensa ansiosta. Nyt hän kertoo vinkkinsä parhaan mahdollisen kuvan ottamiseen yksinkertaisimmilla asetuksilla.
Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset ja vaaleanpunaisen sävyiset aurinkolasit poseeraa vaaleanpunaisen kankaan edessä, jossa roikkuu helminauhoja. Hänen kuvansa näkyy kameran takapuolelta, joka on pöydällä hänen edessään.

TikTokkaaja ja itseoppinut valokuvaaja Nina Collins luuli ensin, että ura valokuvaajana ei olisi saavutettavissa, mutta hän päätti, että aikoisi menestyä. "Olin opiskelija, eikä minulla ollut rahaa. Vaikka opiskelin jotain täysin valokuvaukseen liittymätöntä, tiesin, että halusin olla valokuvaaja, joten minun piti koota portfolio", hän selittää. "Opetin itseäni tekemällä paljon tutkimusta sekä kokeilemalla asioita".

Sen sijaan, että Nina olisi julkaissut tavallisilla somealustoillaan, joissa hänellä oli jo seuraajia, hän päätti aloittaa alusta TikTokissa. "Pelkäsin huonoa palautetta", hän kertoo. "Minusta tuntui, että ihmiset olisivat liian kriittisiä ja huomaisivat puutteita kuvankäsittelytaidoissani tai kamera-asetuksissani".

Inspiroivien TikTok-videoiden vastakaiku oli kuitenkin erittäin myönteistä, ja hän sai nopeasti seuraajia. "Minulla oli jopa 20 000 seuraajaa ensimmäisen neljän kuukauden jälkeen. Ihmisten kommentit olivat niin piristäviä, eivätkä he edes tienneet, kuka olin. Heidän ei olisi tarvinnut sanoa mukavia asioita, mutta he tekivät niin, koska he pitivät näkemästään. Sain siitä tarvitsemaani itseluottamusta".

Ninan Decades-valokuvasarjasta, jossa esitellään vaatteita, hiustyylejä ja kuvaustyylejä eri aikakausilta, on tullut erittäin suosittu. Hän antaa myös katsojalle mahdollisuuden nähdä valmistautumisen kulissien takana. Se auttaa osoittamaan, että kuka tahansa voi luoda erilaisia tyylejä. Hänen tavoitteenaan on inspiroida muita tarttumaan kameraan ja kokeilemaan. "Teen TikTok-videoitani jakaakseni ideoita, menetelmiä ja ratkaisuja. Toivon, että siitä voisi olla hyötyä muille intohimoisille valokuvaajille", hän sanoo.

Tässä Nina kertoo, miten helppoa kuvauksen rakentaminen on, miten hän on stailaa, ja antaa lisäksi vinkkejä itseluottamuksen rakentamiseen, kun sinä poseeraat omia luovia omakuviasi varten.

1. Hio ideoitasi

Nainen, jolla on pitkät vaaleat lainehtivat hiukset, valkoinen t-paita, valkoiset lenkkitossut ja khaki-farkut, pitelee Canon-kameraa ja hymyilee kameralle.

Ninalla on yli 60 000 seuraajaa TikTokissa ja hänen kuvaustutoriaalinsa, joissa on vinkkejä ja tekniikoita muun muassa ystävänpäiväkuvien stailaukseen ja kuuluisten julkkisten kuvien uudelleenluomiseen, keräävät usein yli 20 000 katselukertaa.

Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset ja vaaleanpunaisen sävyiset aurinkolasit katsoo ylöspäin ja hymyilee. Hänen kätensä ovat kasvojen sivuilla aivan kuin hän tanssisi ja nostaisi käsiään.

Hiukset ja meikki ovat tärkeitä haluamasi tyylin luomisessa. Kollaasien kokoamisen avulla voit keksiä ideoita ja myös inspiroida aikakaudelle sopivaa rekvisiittaa. Kuva on otettu Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivilla (1/160 s, f/2.8 ja ISO 1250). © Nina Collins

"Olen kiinnostunut muoti-, editorial- ja muotokuvista, joten niiden kehittymisen näkeminen on todella kiehtovaa", Nina kertoo. "Vaatteissa, hiuksissa ja meikkauksissa on ilmiselviä muutoksia nähtävissä, ja niin myös kuvien ulkonäössä sillä hetkellä käytettävissä olevien materiaalien vuoksi. Decades syntyi halustani luoda sarja kuvia, jotka visualisoivat tämän kehityksen.

"Opin paljon erityisesti siitä, mistä pidin ja mistä en pitänyt jokaisessa muotokuvassa, kuten erilaisista muokkaustyyleistä ja asennoista, ja aion käyttää niitä opittuja asioita myös tulevissa selfieissä”.

Jos haluat itse kokeilla konseptikuvausta, Nina suosittelee luomaan ideakollaasin. "Tein Pinterest-kollaasin jokaiselle vuosikymmenelle, ja niiden ominaisille asuille, asennoille ja tyyleille", hän kertoo. "Se auttoi minua miettimään, mitä minun oli tehtävä kunkin ulkoasun uudelleen luomiseen".

2. Taustat, rekvisiitta ja kuvauspaikat

Nainen polvistuu lattialle asettelemaan vaaleanpunaista kangasta ja pitkiä vaaleanpunaisia helminauhoja, jotka roikkuvat vaatetangon päältä. Hänen takanaan on jalusta.

Taustakankaiden ei tarvitse olla kalliita tai ammattimaisia, jotta ne luovat vaikutelman. Käytä mitä tahansa kotoa löytyvää, kuten kankaita tai helminauhoja, kun haluat luoda kiinnostavia tehosteita.

Jos et voi käyttää ammattivalokuvausstudiota useimpien ihmisten tavoin, voit luoda oman studion kotona. Itse asiassa Ninakin luo tyylinsä kotonaan luottaen rekvisiittaan, stailaukseen ja Canon-kameransa laatuun, ja tuottaa niiden avulla haluamansa kuvan. "Kaikki asetelmassani ovat hyvin perustasoista", hän sanoo.

Et myöskään tarvitse kalliita lisävarusteita. "Olen käyttänyt kaikkea mahdollista taustana – pyyhkeitä, lakanoita, peitteitä. Et tarvitse taustalle edes kunnon telinettä. Olen ripustanut niitä tuolien, kaiteiden ja jopa kaapinovien päälle. Voit myös luoda mielenkiintoisen taustan käyttämällä yksinkertaisia kotoa löytyviä tavaroita, kuten kasveja".

Nina valitsee kuvaamansa asut yleensä oman vaatevarastonsa pohjalta, jotta hänen kuvauksensa olisivat mahdollisimman ympäristövastuullisia. "Yritän etsiä valitsemastani aikakaudesta kuvia, joissa on jo omistamieni vaatteiden kaltaisia vaatekappaleita", hän sanoo.

3. Valitse parhaat työkalut

Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset istuu vaaleanpunaisen kankaan edessä, jossa roikkuu helminauhoja. Hänen edessään on Canon-kamera ja -objektiivi, suljettu simpukkapuhelin, joka on päällystetty timantin näköisillä tarroilla, vaaleanpunaisen sävyiset aurinkolasit ja perhosklipsejä.

Canon EOS R6 -kameran kaltaisessa hybridikamerassa yhdistyvät nopeus, kuvanlaatu ja joustavuus, joten se on ihanteellinen työkalu sisällöntuottamiseen. Kun pariliität sen valovoimaiseen objektiiviin, kuten Canon RF 50mm F1.8 STM, saat muotokuviin kauniin sumean taustan.

Nina suosittelee monipuolista kameraa, kuten Canon EOS R6 -kameraa, jonka hän yhdistää suosikkinsa Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivin kanssa. Pieni, kevyt ja edullinen RF 50mm F1.8 STM on ihanteellinen heikkoon valaistukseen, ja Nina pitää sen pienestäsyväterävyysalueesta. Se auttaa luomaan kauniin sumennetun taustan, josta voikin olla yllättävää hyötyä. "Sumennettu tausta on todella kätevä, jos taustakangas on silityksen tarpeessa, koska silloin ryppyjä ei näe", hän sanoo. Lisätietoja muotokuvaukseen sopivan objektiivin valitsemisesta on sarjaoppaassamme.

Nina nauttii myös EOS R6 -kameran kuvanlaadusta. "Laatu on mahtavaa, ja se saa valokuvani näyttämään ammattimaiselta, vaikka ne on otettu kotona perusmateriaaleja käyttäen", hän sanoo. Hänen mielestään kääntyvä näyttö on hyödyllinen, koska sen avulla voi ottaa valokuvia ajastimella. Nina myös pitää siitä, kuinka helposti kameran voi yhdistää älypuhelimeen Canon Camera Connect -sovelluksella.

Kalliisiin valaistuslaitteisiin ei myöskään tarvitse investoida. "Tutoriaalini on tehty mahdollisimman helpoiksi seurata aivan kaikille, joten kuka tahansa voi kokeilla tätä kotona", Nina kertoo. "Jos alkaisin käyttää valolaatikoita ja salamaa, tässä ei olisi järkeä. Käytän aina hyvin valaistua tilaa suurten ikkunoiden äärellä. Jos haluan hyödyntää varjoja, käytän joskus yksinkertaisia valaisimia ja taskulamppuja, mutta useimmiten en käytä mitään".

Jos haluat kokeilla erilaisia valaistuksia, tutustu kotitekoisen tasovalon luomiseen, jolla saa kauniimman lopputuloksen muotokuvissa. Katso ohjeet omien valokuvaustarvikkeiden tekemiseen.

4. Kokeile eri asetuksia

Käsi pitelee kameraa siten, että erilaisia asetuksia näkyy takanäytössä.

Leikittele kameran asetuksilla ja löydä muotokuviin paras aukko, valotusaika ja ISO-arvo, jonka jälkeen voit keskittyä juuri oikean tyylin löytämiseen.

Omakuvien ottamiseen kannattaa käyttää yksinkertaista lähestymistapaa, jossa voit keskittyä poseerauksiin ja sommitteluun. "En halua muuttaa asetuksia liikaa, kun olen kameran edessä", Nina sanoo. "Käytän aina automaattitarkennusta. Muotokuvauksessa EOS R6 -kamerassa on niin hämmästyttävän hyvä kasvojen ja silmien tunnistus ja seuranta, että epäonnistuminen on melkein mahdotonta. Käytän yleensä syväterävyydessä f/1.8-aukkoa, ISO-arvo on noin 800 ja valotusaika 1/125 sekuntia".

5. Käytä Canon Camera Connect -sovellusta

Olohuoneessa lattialla istuu nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset. Hän pitää käsissään vaaleanpunaisen sävyisiä aurinkolaseja ja hymyilee kohti kameraa, joka on asetettu puiselle pöydälle.

Nina haluaa pitää asetukset yksinkertaisina, jotta hän voi inspiroida mahdollisimman monia seuraajiaan kokeilemaan kuvaamista. Kameran asettaminen tukevalle alustalle, kuten sohvapöydälle, mahdollistaa selfien ottamisen ilman erillistä kamerajalustaa.

Kädet pitelevät älypuhelinta, jossa näkyy Canon Camera Connect -sovellus, taustalla näkyy Canon-kamera pöydällä.

Nina sanoo, että Canon Camera Connect -sovellus on erittäin tärkeä osa hänen prosessiaan. Sen avulla voi rajata kuvan, säätää asetuksia ja laukaista sulkimen etäältä.

Rajaus, asetusten muuttaminen ja sulkimen laukaisu on helppoa Canon Camera Connect -sovelluksella, jonka avulla voit etäohjata Wi-Fi-yhteydellä varustettua kameraa älypuhelimestasi ilman ylimääräisiä ja kalliita lisävarusteita.

"En tiedä, pystyisinkö tekemään mitään omakuvistani ilman sitä, jos nyt olen rehellinen", Nina sanoo. "Saat niin selkeän kuvan siitä, miten sommittelet kuvia, ja voit käyttää sitä apuna asetusten säätämisessä ja laukaisussa. Näin teen kaiken sisältöni".

6. Harjoittele poseerausta

Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset ylös sidottuina useilla pienillä perhosklipseillä, pitää simpukkapuhelinta kasvojen sivulla ja mutristaa suutaan kameraa kohti.

Rekvisiitta, kuten tämä puhelin, on yksi Ninan huippuvinkeistään, joiden avulla hän ilmentää haluamaan vuosikymmentä. Jotta kuvaaminen pysyy edullisena ja vastuullisena, vaatteita voi ostaa käytettyinä ja rekvisiittaa kirpputorilta, tai voi tutustua vanhempien vaatekaapin sisältöön. Kuva on otettu Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivilla (1/200 s, f/2.8 ja ISO 1000). © Nina Collins

Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset, katsoo kameraan tunnelmallisesti ja haroo hiuksiaan taaksepäin.

Kokeile käyttää kuvissasi liikettä, jotta saat niihin kiinnostavuutta ja voit estää niitä näyttämästä liian samanlaisilta. Kuva on otettu Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivilla (1/160 s, f/2.8 ja ISO 1000). © Nina Collins

"Tiedän, mikä toimii minulle, mutta tiedän myös, että on yleistä tuntea olonsa epämukavaksi kameran eteen astuessa. Sinulla saattaa olla ”paras kuvakulma”, mutta se voi saada kuvasi näyttämään aina samalta", Nina huomauttaa.

"Rekvisiitan avulla voit luoda kuvaan vuorovaikutuksen tuntua. Voisin käyttää aurinkolaseja tai huulipunaa, tai viimeisimmässä kuvaamassani vuosikymmenessä, 00-luvussa, käytin kimaltelevaa simpukkapuhelinta. Kuvaan voi myös lisätä liikettä heilauttamalla hiuksia tai levittämällä kädellä asun jotakin vaatekappaletta. Muista, että kukaan muu ei näe kuvia ennen kuin laitat ne itse esille, joten kokeile mitä tahansa!".

7. Leikittele kuvankäsittelyllä

Jos haluat tietynlaisen tyylin, mieti, miten editoit valokuviasi, olipa kyseessä sitten Canonin maksuton Digital Photo Professional (DPP) tai Adobe Lightroom -kuvankäsittelyohjelma. "Etenkin Decades-sarjassani luotin paljon editointiin", Nina sanoo. "Katselin ideakollaasiani ja kiinnitin huomiota eri asioihin eri aikakausissa, kuten rakeisuuteen, valaistukseen ja sävyyn. Esimerkiksi 60- ja 70-luvuista peräisin olevat kuvat olivat hyvin vihreitä tai keltaisia sävyltään. Panen nämä keskeiset muuttujat merkille ja muokkaan asetuksia Lightroomissa, kunnes olen tyytyväinen".

8. Hoksaa somen idea

Nainen, jolla on pitkät vaaleat hiukset, laittaa huulikiiltoa peilin edessä.

Nina on havainnut, että prosessin jakaminen muille ideakollaaseista hiustenmuotoiluun ja meikkiin innostaa katsojia kokeilemaan omien muotokuvien luomista.

TikTokissa saa hyvän vastaanoton, kun näyttää millaisin keinon kuvan on saanut aikaiseksi. "Muilla some-kanavilla voidaan ajatella, että onpa hieno kuva", mutta siellä ei kuitenkaan välttämättä saa tietää, miten kuva on luotu", Nina selittää. "TikTokissa näette kulissien taakse, kun luon kuvan tyhjästä. Ihmiset pitävät siitä, koska se saa heidät ajattelemaan, että hekin pystyisivät siihen”.

Kannattaa myös miettiä musiikin käyttöä. Ninan kunkin Decades-kuvauksen taustalle on lisätty huolellisesti valittu, aikakauteen täydellisesti sopiva ääniraita, jolla saa aikaan vaikuttavan lopputuloksen. "Musiikin on oltava relevanttia ja myös riittävän tunnettua, jotta moni katsoja tunnistaisi sen. Lisäksi sen on oltava tarpeeksi suosittua musiikkia, jota muutkin ovat käyttäneet. Mitä useampi ihminen käyttää sitä musiikkia, sen paremmin se vaikuttaa TikTok-algoritmiin. Sillä saa lisää näkyvyyttä".

Katso, kuinka Nina luo tämän kuvan TikTokissa. Hänen vinkkejään apuna käyttäen, mikset kokeilisi itsekin? Jaa luomuksesi TikTokissa merkitsemällä siihen @cannomea.


Adobe ja Lightroom ovat Adoben tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa.


Kirjoittanut Astrid Pitman

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakenna oma kotistudio

Katso vinkkejä salaman luovaan käyttöön ja upeiden muotokuvien ottamiseen pienellä budjetilla.

Queer-muotokuvausta tunteella

Ei-binäärinen valokuvaaja Louis Painter kertoo queer-yhteisön valokuvaamisesta.

Kokeile seitsemän erilaisen tyylin avulla

Vie valokuvauksesi uusiin suuntiin ja luo erinomaisia kuvia kokeilemalla yhtä uutta tyyliä päivässä.

Satumuotokuvat

Kymmenen asiantuntijavinkkiä mystisiin muotokuviin Rosie Hardylta.