CarePointer ja Canon: Tehokkaampi näytteiden dokumentointi syöpädiagnostiikassa

Medical equipment

Tehokkuus ja laatu ovat kaiken keskiössä syövän hoidossa. Mitä aikaisemmin sairaus havaitaan ja oikea diagnoosi saadaan, sitä suuremmat ovat potilaan selviytymismahdollisuudet. Yksi diagnoosiprosessin osa on potilasnäytteiden kuvaus ja dokumentointi, mikä on tähän asti ollut manuaalista ja aikaa vievää. CarePointer-yritys tunnisti tarpeen ja on kehittänyt yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa innovatiivisen IT-ratkaisun, PathPoint Macron, joka todella tuo muutoksen.

CarePointer digitalisoi terveydenhuoltoa kehittämällä uusia ratkaisuja ja johtamalla muutosprojekteja. Työskentely tapahtuu aina tiiviissä yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa, ja kun yritys kysyi, olisiko kiinnostusta uudelle ratkaisulle potilasnäytteiden dokumentoinnin tehostamiseksi syöpädiagnostiikassa, asiakkaat tarttuivat mahdollisuuteen välittömästi.

Täysin digitaalisen kuvienhallintajärjestelmän ja edistyneen Canon-kameran avulla hoitohenkilökunta voi nyt käyttäjäystävällisesti dokumentoida potilasnäytteet laboratoriotyön tarpeiden ja toimintatapojen mukaisesti. Tämä vähentää manuaalista työtaakkaa laboratorioteknikoilta ja lääkäreiltä sekä mahdollistaa potilasnäytteiden dokumentoinnin tarkemmin ja nopeammin, mikä on erittäin arvokasta diagnostiikalle.

Close-up on healthcare workers hands

– Koska kuvien ottaminen ja kiinnostavien löydösten dokumentointi potilasnäytteistä on nopeaa ja helppoa, lääkäri saa aiempaa paremman pohjan diagnoosin tekemiseen. Joissakin sairaaloissa PathPoint Macron myötä on alettu dokumentoida enemmän näytetyyppejä kuin aiemmin, ja käyttöä on laajennettu esimerkiksi ruumiinavauksiin ilman lisäresurssien tarvetta, kertoo Magnus Hök, CarePointerin perustaja ja toimitusjohtaja.

Canon Camera

Korkeat vaatimukset terveydenhuollolta

Potilasnäytteiden dokumentoinnissa tarvitaan helposti ohjattavaa kameraa, jossa on korkealaatuinen optiikka ja voimakas zoom, jotta lähikuvat voidaan ottaa täydellisellä tarkkuudella vaihtelevissa sairaalaympäristöissä. CarePointer valitsi toteutukseen yhteistyökumppanikseen Canonin. Yrityksen tarkat PTZ-kamerat yhdessä CarePointerin edistyneen ja käyttäjäystävällisen ohjelmiston kanssa muodostivat ratkaisun, joka vastasi sairaaloiden ja hoitohenkilökunnan tarpeisiin.

Kalle Mörck Canonin pohjoismaisesta yksiköstä kertoo, että hänen tietojensa mukaan tämä on ensimmäinen kerta Euroopassa, kun tätä kameraa käytetään visuaaliseen analyysiin näin poikkeavalla tavalla. Normaalisti kameraa käytetään videotuotannossa.

Kriittinen ratkaisu toimivalle syöpädiagnostiikalle

PathPoint Macro on käytössä yli 40 asennuksessa neljässä eri sairaalassa, joissa hoitohenkilökunta ottaa päivittäin yli 1 000 kuvaa potilasnäytteistä. Lyhyessä ajassa siitä on tullut ratkaisu, joka on kriittinen toimivalle syöpädiagnostiikalle.

Ratkaisu toimii lyhyesti kuvattuna näin:

Canonin PTZ-kamerassa on erittäin korkea resoluutio, vakauttava optinen zoom, edistynyt kuvatekniikka ja ensiluokkainen optiikka ja sitä ohjataan helposti CarePointerin ohjelmiston avulla. Digitaalinen ratkaisu, PathPoint Macro, mahdollistaa sen, että hoitohenkilökunta voi patologian erityistarpeisiin kehitettyjen toimintojen avulla merkitä tärkeitä löydöksiä ja automaattisesti luoda luettelon näytteistä. Graafinen dokumentaatio voidaan myös yhdistää mallipohjiin, joita organisaatio voi itse luoda.

Camera

Lyhyesti CarePointerista

CarePointer perustettiin Ruotsissa vuonna 2020 Magnus Hökin ja Kristian Skotten toimesta. Tiimillä on vankka osaaminen sähköisistä e-terveyspalveluista ja digitalisaatiosta, ja CarePointer työskentelee terveydenhuollon parantamiseksi sekä henkilöstön että potilaiden hyväksi. Lääketieteen ja teknologian kehitys on valtavaa, ja terveydenhuollon haasteena on arvioida ja omaksua uusia innovaatioita samalla kun hoitohenkilöstö on usein kiireinen päivittäisessä työssään. CarePointer digitalisoi terveydenhuoltoa kehittämällä tuotteita ja ratkaisuja sekä tarjoaa asiantuntemusta, jota voidaan hyödyntää muutosprosessissa. Lisätiedot www.carepointer.se.